hora de joglar

Hora de Joglar

Hora de Joglar neix de la il·lusió i les ganes de crear i jugar amb la música. En Ferriol Virgili (bateria) i l’Aniol Nebot (violí, veus) havien tancat una etapa plegats dins d’un altre projecte musical, però de seguida els va entrar les ganes de seguir tocant plegats. Es van posar a fer cançons simplement per gaudir. Passaven els dies i les setmanes i el repertori anava creixent i necessitant més instruments i músics per a desplegar tot el potencial que en Ferriol i l’Aniol hi veien. De mica en mica, al voltant d’aquestes cançons, es va anar creant el grup fins a completar una formació compacta i capaç de donar-los vida.

Segueix llegint...

A començaments del 2014, s’auto editen una primera maqueta de 3 cançons, enregistrada als Estudis Ground de Cornellà de Terri (Pla de l’Estany), i poc després, una segona, a la Casa Fournier de La Garriga (Vallès Oriental), quarter general de La Troba Kung- Fú, sota la producció del baixista i fundador del grup, Marià Roch. En aquests dos treballs, exhibeixen amb claredat les senyes d’identitat que defineixen el projecte; fusió de swing i balkan amb latin i reggae. Surten a tocar i a fer els seus primers concerts, participen en dos dels concursos de música en directe més importants del país, el Destaca’t i el de Música de Badalona, i els guanyen tots dos, obtenint l’aval i l’impuls necessari per a emprendre l’enregistrament del seu primer disc oficial, Gira el temps.

Gira el temps apareix la primavera del 2015 i marca la primera gran gira de la banda, 361º, un concepte propi que juga amb aquesta idea de donar-li una volta sencera a les coses per a veure-les en la seva magnitud, relativitzar-les i esvair tota la negativitat. 30 concerts en poc més de mig any, amb tres moments àlgids tan importants com obrir l’escenari gran del XXè aniversari de l’Acampada Jove, tocar a la Plaça Major d’Olot a les festes del Tura o acompanyar la gala dels Premis Zirkòlika del Circ, a l’Auditori de Barcelona.

A partir de l’experiència d’aquest primer any de concerts, Hora de Joglar renova completament l’espectacle i presenta una nova gira, Imaginatour. Un directe amb més força, joc i explosiu que els consolida com un dels valors amb més futur de l’escena festiva del país. El 2016 es produeix un salt quantitatiu i qualitatiu en els concerts. 40 dates, entre la primavera i la tardor, enfilant programacions importants com la Festa Major de Granollers, Sants o Vilafranca del Penedès, a més de Festivals de la talla del Clownia, el Festivalot, Petits Camaleons o l’Ésdansa, posant el punt final a la gira a un dels escenaris destacats de la Fira Mediterrània de Manresa. A finals d’octubre, el grup es tanca a l’estudi per a treballar en les cançons que han de conformar el seu segon disc.

El 10 de febrer del 2017 apareix Present, el nou àlbum d’Hora de Joglar. Una obra amb què marquen perfil propi dins del variat panorama de fusió de músiques del món. Aquest Present es desplega com una banda sonora musical expansiva i rica en matisos que combina sonoritats explosives d’arreu amb ofici i direcció. Swing accelerat, balkan alegre, reggae de combat, ska de la vella escola, latin encès, i amb una primera incursió encertada en el dolç terreny de la bossanova. Ritmes i sonoritats vitals que aporten nervi i potència a dojo, i tallen de soca-rel qualsevol rastre d’apatia i sotmetiment. Un disc que és una crida a viure l’ara, en total sintonia amb tot el que fem i el què ens envolta. Unes cançons que canten a forjar-se el present amb energia i plenitud.

#GiraGramola és el nom del nou espectacle amb el qual Hora de Joglar tornarà a sortir a la carretera per a recórrer Festes Majors i Festivals del país. Un directe amb una data de presentació marcada al calendari, el 6 d’abril a la Sala la Mirona. La millor estrena possible, a casa, en un dels concerts que dóna inici a la temporada festiva: La Festa Universitària dels Xoriguers de la UdG, una Diada que des de fa gairebé 20 anys, reuneix estudiants vinguts de tot el país.  Hora de Joglar també ha estat una de les primeres confirmacions del BioRitme Festival, una cita que dóna mida de l’estiu que se li presenta al grup, amb parades confirmades importants, que s’aniran desgranant a poc a poc.

a la veu

ISARD CAMPS

al saxo i veu

ELOI TOMÀS

al trombó i guitarra

MICHAËL LECUYER

al violí i veu

ANIOL NEBOT

al teclat

MARCO APARICIO

a la bateria

FERRIOL VIRGILI

al contrabaix i veu

JOAN TOMÀS

a la veu

ISARD CAMPS

al saxo i veu

ELOI TOMÀS

al trombó i guitarra

MICHAËL LECUYER

al violí

ANIOL NEBOT

al teclat

MARCO APARICIO

a la bateria

FERRIOL VIRGILI

al trombó i guitarra

JOAN TOMÀS

Subscriu-te al nostre colom missatger.

Rebràs informació dels pròxims concerts, curiositats que ens passen, promocions... tot per seguir joglant!

Ja estàs subscrit! aviat rebràs notícies nostres ;)

Pin It on Pinterest

X